352-ма участваха в ултра крос триатлона "Лъвско сърце" в Приморско

352-ма участваха в ултра крос триатлона

Завърши четвъртото издание на ултра крос триатлона „Лъвско сърце“. С церемония по награждаване завърши ултра крос триатлона „Лъвско сърце“. В него се впуснаха 352 смели мъже и жени, състезаващи се в категории щафета и ултра. Събитието е първото по рода си състезание в България – участниците минават през уникални природни забележителности и 12 тракийски светилища, преплетени в приключение с общата дистанция, която изминават състезателите е от 140 км.

Интересът към „Лъвско сърце“ се увеличава с всяко изминало издание, припомняме, че в миналото издание  се включиха 264 души.

Като самостоятелни състезатели участваха  132 човека, от които 100 финишираха успешно. В щафета участваха 79 отбора, от които финиширалите са 76.

При мъжете победител е Станимир Беломъжев с време от 07:34:50 ч., което е по-кратко време от миналогодишния победител.

Втори е Георги Вълчев с време 07:47:29ч., а третото място е за Вим Щерк от Белгия с време 07:52:28ч.

Победител при жените Виктория Данова 09:40:00 ч.

В двойната щафета победители са отбор „Велораптор тюлените“,а в тройната щафета най-бърз се оказа отбор „Слабаци“, които опровергаха името си  с време 07:05:31ч.

Най-младия състезател тази година беше 18 годишния Максим Христов, той също така се оказа и най-бърз сред бегачите. Разстоянието от 21 км. Христов измина за 1:27 ч.

Седмицата преди състезанието с подкрепата на Община Приморско, бе организиран триатлонски лагер, участниците освен тренировки организираха и почистване на плажа Света Параскева.

По време на награждаването кмета на община Приморско д-р Димитър Германов, благодари на участниците и им пожела следващата година да се видят отново на базовия лагер преди старта.

Галерия
Коментари

Още от последните новини