256 души са ваксинираха на открито за ден в област Бургас

256 души са ваксинираха на открито за ден в област Бургас - E-Burgas.com

Само седмица след провеждане на първото заседание на Областния съвет по здравеопазване, свикан със заповед на областния управител проф. Мария Нейкова, се разкриха изнесени пунктове за ваксинация срещу Ковид 19. Предложението за разкриване на подобни пунктове беше залегнало в протокола на Съвета от края на месец май.

„Целта на мерките е осигуряване на безопасен летен сезон и улесняване на населението, което желае да се ваксинира. Създадена е добра координация между службите, които са ангажирани с обезпечаване на реда и ваксинирането по време на регионалната ваксинационна кампания, РЗИ, ОДМВР и кметове по населени места“ – заяви областният управител проф. Нейкова.

Общо 256 са имунизираните в област Бургас само от първия ден на кампанията, съобщават от РЗИ.

Изнесените ваксинационни пунктове са разположени на трите входа на Морската градина в Бургас и при замъка в село Равадиново, община Созопол, където през почивните дни, 5 и 6 юни, регионални здравни инспекции ваксинират желаещите. Поставят се и четирите вида ваксини в зависимост от желанието на пациента. На място се издават и ваксинационни сертификати на лицата, при които поставената доза е завършваща ваксинационния курс. 

„Акцията с изнесените пунктове продължава“ – съобщи директорът на РЗИ д-р Паздеров, като уточни, че ще се открие нов пункт и в МОЛ-а в к-с „Славейков“.
Работното време на ваксинационните пунктове е от 10 до 18 часа.
 

Галерия
Коментари

Още от последните новини