25 години затвор за Теньо от Айтос, който уби приятелката си

25 години затвор за Теньо от Айтос, който уби приятелката си  - E-Burgas.com

За 25 години отива в затвора Теньо Енчев, съден за убийството на 19-годишната си приятелка Ивета, от която има 4-годишен син. Престъплението е извършено през 2018 година в Айтос, по особено мъчителен начин, пише "Труд". Майката е убита пред очите на сина си. 

Теньо трябва да плати на почернените близки 150 000 лв.  по граждански искове и 200 000 лв. обезщетения на детето си. 

Подсъдимият се е признал за виновен за убийството, извършено умишлено с особена жестокост. 

Според защитата на Енчев, той не е целял умъртвяването на пострадалата, а е искал да я накаже според своите разбирания за това, че се държала морално укоримо и неадекватно спрямо сина им, издухвайки цигарен дим директно в лицето на детето.

Според върховните магистрати думите на Енчев не са доказани. Тъкмо обратното, в обвинителния акт категорично е отразено, че пострадалата по никакъв начин не е провокирала насилието срещу себе си.

Младата жена бе открита в безсъзнание в жилище, разположено на ул. "Хаджи Димитър" в Айтос, с множество рани по главата и цялото тяло.

Ивета бе откарана и настанена за лечение в реанимацията на УМБАЛ-Бургас с тежка черепно-мозъчна травма, довела да тежък мозъчен оток с вклиняване на ниско разположени мозъчни структури в големия тилен отвор, в следствие на което само няколко часа по-късно почина.

Коментари

Още от последните новини