245 първокласници тръгнаха на училище в Поморие

245 първокласници тръгнаха на училище в Поморие  - E-Burgas.com

Под звуците на националния химн и с издигането на българския трибагреник започна днешният 15 септември във всички 12 училища на територията на община Поморие. Общо 2003 ученици, от които 245 първокласници, влязоха днес в класните стаи, за да посрещнат новата учебна 2021/2022 г.

Кметът Иван Алексиев сподели първия учебен ден с учениците от СУ „Иван Вазов” – Поморие. “Подайте с вяра ръка на своите учители, които ще ви поведат по пътя на знанието и уменията. Доверете им се, защото те са хората, които ще ви помогнат да станете по-образовани и по-добри.” – с тези думи кметът поздрави учениците. На учителите той пожела да запазят в себе си духа на българския учител, с който да преподават най-важните уроци. А на родителите – да бъдат горди с успехите на децата си и с търпение да ги насърчават в преодоляването на всяка трудна стъпка в техния път на образование и израстване.

На тържеството присъстваха още председателят на Общински съвет Поморие Адам Адамов и общински съветници. Приветствия към учениците и към техните преподаватели, както и пожелания за успешен старт на новата учебна година изказа и директорът на СУ „Иван Вазов“ Петя Казакова.

Водосвет за здраве отслужи отец Борис, а учениците от 3.клас бяха подготвили специална музикална програма.

На празника на всяко учебно заведение присъстваха кметовете на съответните населени места, заместник-кметовете на Община Поморие или служители от Дирекция „Хуманитарни дейности”.

Кметът Иван Алексиев спази традицията, подарявайки на всички първокласници в общината красива книжка с много илюстрации, български стихотворения и с послание лично от него.

И тази година тържествата бяха организирани за учениците от първи, пети и осми клас.  Всички училища отвориха при засилени мерки за сигурността и здравето на учениците и при спазване на противоепидемиологичните мерки.

Коментари

Още от последните новини