20 нови къщи в Маринка за 3 месеца с канализация 

20 нови къщи в Маринка за 3 месеца с канализация  - E-Burgas.com

Цели 20 нови разрешения за строителство на къщи в Маринка са издадени през последните 3 месеца. Причината за това е новоизградената канализация и пречиствателна станция, които превръщат селото в много по-добро място за живеене. 

Това стана ясно от днешната визита на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, която инспектира на място пречиствателната станция, заедно с бургаския кмет Димитър Николов и кмета на Маринка Лъчезар Колев.

В момента канализацията на селото е готова, като се работи само домовите отклонения. Те също са направени на 90%, като се очаква през следващите 20 дни всички домакинсва да бъдат свързани с канализацията. Тя ще бъде едновременно за фекални и дъждовни води, които ще се пречистат в новата станция на селото, след коетоще се отвеждат в река Маринка.

Според кмета на селото Лъчезар Колев това е истинска екстра за неговите жители, които досега са били със септични ями и е трябвало всеки месец да викат фекалка. Той призна, че интересът към селото през последните месеци е нараснал и с това си обяснява и издадените разрешения за строителсвото на нови къщи. 

„Село Маринка е едно прекрасно място в близост до Бургас, което се облагородява с изграждането на тази базистна инфраструктура. Създават се едни прекрасни условия за живот на хората.“ заяви министър Ивелина Василева. 

Новата канализация ще сведе до минимум и риска от наводнения, от които жителите на Маринка бяха засегнати преди 3 години. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини