199 души починаха само за ден от ковид, сред жертвите отново има млади хора

199 души починаха само за ден от ковид, сред жертвите отново има млади хора - E-Burgas.com

В момента страната ни е на второ място по смъртност от коронавирус в света след Перу

199 души починаха само за ден от коронавирусна инфекция у нас, показва справка с единния информационен портал. 92.46% от починалите за деня не са ваксинирани.

Броят на жертвите продължава да расте с всеки изминал ден, като от началото на пандемията 25 754 души са загубили битката с болестта. В момента страната ни е на второ място по смъртност в света след Перу според сайта worldometers.info със страховитата статистика от 3,745 починали на 1 млн. души население. Зад нас останаха три балкански страни - Босна и Херцеговина, Македония и Черна гора. 

В списъка на жертвите вчера отново откриваме млади хора - жена на 29 години, мъж на 37 години, мъж на 42 години и мъж на 45 години, за които няма информация за придружаващи заболявания. Вчера сред жертвите беше 13-годишно момиче без заболявания, както и млада жена на 26 години. 

Остава много тежко и положението в болниците. В момента в страната са хоспитализирани 8 398 пациенти, а 760 са в тежко състояние и се борят за живота си в интензивно отделение. 

Броят на активните случаи в момента е 114,171, като за първи път от дни насам той намалява спрямо предишния ден. 

 

Коментари

Още от последните новини