183 лв. излиза пътят с кола от София до Бургас

183 лв. излиза пътят с кола от София до Бургас - E-Burgas.com

Обещаната държавна помощ за шофьорите все още не е факт. Отстъпката от 25 стотинки на литър гориво ще може да се ползва след обнародването на актуализирания бюджет в Държавен вестник. Какви са алтернативите за транспорт до морето и колко ще струват те това лято, проучи БНТ.

Бензин за 2 лева и 33 стотинки. Това обаче е кадър от лятото миналата година. Актуалната картина е много по-различна.

Да кажем, че искаме да пътуваме от София до морето. Избираме точка Бургас - имаме точно пет алтернативи за транспорт. Избираме да пътуваме с лек автомобил. Тогава сметката при сегашните цени на горивата ще излезе около 183, а с отстъпката, която държавата е предвидила би намаляла с около 13 лв.Хората се оплакват, че 25 стотинки намаление няма да помогнат с нищо. 

Двупосочният билет за влак е значително по-евтин. Но във влаковете е жега и повечето хора не са доволни от условията. 

На автогарата е пълно с хора. Някои от тях шофьори, оставили колите си в гаража.

"Доста се увеличи личният ми разход, значително с едно поне 20-30% със сигурност" споделя шофьор на автобус. 

Ако обаче предпочитаме да пътуваме с автобус, тогава сметката за един човек и двупосочен билет излиза около 60 лв. Проблемът обаче е, че според повечето сайтове няма свободни места за близките дни. И ако човек реши да пътува с автобус, трябва да резервира билет много по-рано.

Пътуването по въздух пък може да излезе солено, ако е направено в последния момент.

Има и още една възможност, която обаче остава на ръба на закона и може дори да се каже, че е леко опасна. Това е възможността за споделено пътуване, която придобива все по-голяма популярност в социалните мрежи и виждаме, че хората резервират свое място в чужда кола месец по-рано.

 

Коментари