18 нощни заведения в Бургас са получили предписания за силен шум

18 нощни заведения в Бургас са получили предписания за силен шум - E-Burgas.com

От началото на годината до настоящия момент са извършени 78 броя проверки за спазване изискванията на наредбата за шума, по жалби, сигнали на граждани и институции и проверки по график  в курортните комплекси. Това каза  директорът на Регионална здравна инспекция – Бургас Георги Паздеров пред радио "Фокус".

Издадени са 18 броя предписания за обезшумяване на нощни заведения. Връчени са били 17 броя заповеди за спиране дейността на обектите, за времето от 23:00 ч. до 07:00 ч. в проверените обекти и са били издадени за 3 броя АУАН.

Продължават съвместните проверки – насочени и контролни. При констатиране на нарушения и/или неспазване на дадените предписания и заповеди, следва съставяне на акт, според тарифите определени в закона“, каза още Паздеров.

При първо нарушение:физическите лица се наказват с глоба от 500 до 1000 лв.,а юридическите лица и на едноличните търговци се налагат имуществени санкции в размер от 1000 до 3000 лв.

При повторно нарушение физическите лица се наказват с глоби от 2000 до 6000 лв., а юридическите лица и на едноличните търговци се налагат имуществени санкции в размер от 4000 до 10 000 лв“, допълни директорът на Регионална здравна инспекция – Бургас.

Коментари