16-годишна опря пистолет в главата на съученичка

16-годишна опря пистолет в главата на съученичка - E-Burgas.com

Момиче на 16 г. от шуменската община Хитрино насочи и опря газов пистолет до главата на своя съученичка. Инцидентът, на който свидетели станали и други деца, се разразил край училище СУ“Петър Берон“ по време на междучасие в понеделник. Според запознати, двете тийнейджърки се скарали във фейсбук, където потърпевшата З.Р. се изказала негативно за трето по-голямо момиче, приятелка на Е.Х., пише "Труд".

След като конфликтът не бил решен с думи,  Е.Х. отишла в дома си и се върнала на улицата с пистолет, уточняват от Апелативна прокуратура-Варна. Къщата била близо до школото и момичето бързо се върнало въоръжено. Газовият пистолет бил на баща й. Фаталната среща между двете се разиграла встрани от оградата на училището близо до жп.линията, Е.Х. насочила оръжието към момичето.

Според очевидци пистолетът адски стресирал момичето. Разправията била наблюдавана от съученици. Децата веднага уведомили учители и за случая била сигнализирана полицията.

Оръжието е иззето от непълнолетната, образувано е досъдебно производство за хулиганство. Назначени са експертизи за установяване характеристиката на пистолета. Уведомен е прокурор от районната прокуратура в Шумен и работата по изясняване на случая продължава, уточняват от полицията в Шумен. И вчера съученици даваха показания за инцидента.

Според запознати, старият пистолет не е бил зареден. Странно е обаче, че момичето е знаело къде го държи бащата. Родителите били разделени и момичето живеело само с него, майката била в чужбина.

Непристойното поведение на въоръжената нарушителка ще се разглежда тепърва и на педагогически съвет, каза директорът на училището Ерхан Хюсеин. Възможно е да бъде наложено предупреждение за преместване в друго училище. Директорът отказа повече подробности за инцидента. Камери има в коридорите на школото, на входа, но мястото, на което се е разиграл скандалът не е под видеонаблюдение, защото е извън оградата на гимназията.

Коментари

Още от последните новини