14 или 20 минути: Кой лъже за Бързата автобусна линия в Бургас?

Днес бе направен първи тестдрайв на новата автобусна линия Б2, която тръгва от автогара "Юг" и стига до Терминал "Славейков". За демонстрацията бяха поканени представители на всички бургаски и национални медии. Автобусът тръгна от автогарата и мина по новия си маршрут, като е важно да се отбележи, че през целия път до крайната точка нямаше слизане и качване на пътници. Освен това тестът бе направен малко след 10 часа сутринта, когато трафикът в града е много по-спокоен. 

Малко по-късно от пресцентъра на община Бургас се похвалиха, че автобусът е стигнал от точка "А" до точка "Б" за 14 минути. Това сериозно се разминава с това, което засече екипа на е-Бургас. По-рано днес ви показахме видео, на което засякохме с хронометър, че пътят на автобуса е точно 20 минути! Разминаването е от цели 6 минути (на практика около 1/3 от общото време) и тук със сигурност не може да става въпрос за обикновена грешка. 

В сайта е-Бургас от много време следим темата за новата транспортна схема в града, писали сме поредица от статии и коментари, като сме показвали всичко нагледно със снимки и видеоматериали. През цялото време сме се обединявали около мнението, че бързите линии не трябва да бъдат заклеймявани предварително, докато не се види как работят на практика. За добро или за лошо, всички бургазлии ще могат да изкажат своето мнение точно след два дни, когато новата схема стартира. Тогава на везната ще могат да бъдат сложени всички плюсове и минуси, ще бъде засечено времето на пътуване, на прекачване и т.н. И тогава въпросните 14 или 20 минути ще бъдат само цифри, написани някъде в интернет пространството.

Ние лично пожелаваме на бързите автобуси да бъдат наистина бързи и удобни за всички! 

Галерия
Коментари