13 хиляди имигранти влезли у нас тази година

13 хиляди имигранти влезли у нас тази година  - E-Burgas.com

13 005 мигранти са влезли на територията на България от началото на 2016 година. Това се посочва в седмичната статистическа справка на МВР, цитирана от БГНЕС.

Само за периода 02-08 септември у нас са проникнали нови 664 мигранти. 36 чужди граждани са били изведени от страната през последната седмица, става ясно още от справката. България може да приеме още точно 779 мигранта, за които ще се намери място за настаняване в центровете на Държавна агенция за бежанците. Към момента капацитетът на бежанските центрове е запълнен на 85%. Това означава, че най-късно към 20 септември, властите у нас трябва да търсят варианти за изграждането на палаткови лагери или за откриването на временни или нови мигрантски центрове.

Ситуацията в центровете на Дирекция "Миграция" на МВР към момента е повече от извънредна. При капацитет от 940 мигранти, в тях в момента се намират 1631 лица или запълването е на 174%. На външни адреси, за своя сметка, през миналата седмица са се водили 395 чужди граждани. Продължава тенденцията у нас да влизат все повече афганистански граждани, които вече са над 50% от мигрантите.

реклама

Коментари

Още от последните новини