11 капана на плажа в Бургас работят незаконно

11 капана на плажа в Бургас работят незаконно  - E-Burgas.com

11 обекта на Северния плаж в Бургас функционират без правно основание, съобщи  областnият управител на област Бургас, Вълчо Чолаков за радио „Фокус“.

Заведенията работят незаконно и е започнала административна процедура за тяхното премахване. Чолаков поясни, че те са били поставени законно по времето, когато е имало концесионер. „Вече е изчислен размерът на обезщетенията за времето, през което наемателите са ползвали обектите без правно основание, и оценката е изпратена в Министерството на туризма“, добави още Чолаков.

Областният управител обясни, че договорът за наем с предишния наемател е изтекъл септември месец миналата година и към 31 март 2017 година плажът е обявен за неохраняем със заповед на министъра на туризма. В момента има висяща процедура за отдаване на концесия на плажа, която е приключила, но има съдебни производства. Поради тази причина е обявена нова процедура за отдаване под наем, която ще се проведе на 29 май. Ако плажът не бъде отдаден под наем на тази дата, ще се организира частично водно спасяване, т.е. ще се поставят седем или осем спасителни постове при възможност за 17 такива. “ Това е така, тъй като не разполагаме с финансов ресурс и време за цялостно организиране на водно спасяване“, каза още Чолаков. Той подчерта, че почистването на територията не е ангажимент на Областна администрация- Бургас.

 

Коментари

Още от последните новини