10 години затвор за убиеца от Сарафово

10 години затвор за убиеца от Сарафово - E-Burgas.com

Окръжен съд – Бургас наложи наказание от 15 години „Лишаване от свобода" на подсъдимия Манол М., което наказание бе редуцирано на 10 години „Лишаване от свобода", при първоначален „строг" режим на изтърпяване на наказанието.

Съдът осъди подсъдимия да заплати кръвнина в размер на 100 хил. лв. на сина на починалата, като отхвърли като немотивиран остатъка от предявения граждански иск.

Съдът призна Манол за виновен в това, че на 19.10.2018 г., за времето от 11.00 до 11.50 ч., в къща  в гр. Бургас,  умишлено умъртвил Я. М., чрез нанасяне на множество удари с чук в областта на главата на пострадалата,  довели до тежка черепно - мозъчна травма в следствие на което настъпила смъртта й, като деянието е извършено с особена жестокост.

Делото бе гледано по реда на съкратено съдебно следствие, като подсъдимият изцяло призна фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и не пожела да се събират нови доказателства. Пострадалото лице, Т. К., син на починалата Я. М., бе конституиран като частен обвинител и граждански ищец в съдебния процес. Той предяви граждански иск в размер на 200 хил. лв. Защитника на подсъдимия определи като смегчаващи вината обстоятелства направените пълни самопризнания от Манол М. и оказаното съдействие на органите на разследването.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана пред въззивна инстанция в 15-дневен срок.

Коментари

Още от последните новини