10 фирми на опашка за ремонта на "Възраждане"

10 фирми на опашка за ремонта на

Цели 10 фирми са кандидатствали за изпълнение на обществената поръчка за мащабния ремонт в к-с "Възраждане". Това стана ясно при днешното отваряне на офертите на кандидатите в община Бургас. 

Поръчката включва ремонт на улиците, тротоарите, създаване на нови паркоместа, зони за отдих и детски площадки. Стойността на поръчката е 3,4 млн. лв. без ДДС. 

Обществената поръчка е разделена на две части. Първата включва реконструкция на улици и облагородяване на междублоковите пространства в района на ул. „Гладстон“, „Васил Левски“ и „Дебелт“, включително реконструкция на следните улици в обхвата на разглежданата територия - ул. „Христо Фотев“, ул. „Цар Самуил“, ул. „Македония“, ул. „Пробуда“, ул. „Любен Каравелов“, ул. „Васил Левски“, ул. „Ивайло.-I етап"

Предвижда се там да бъдат изградени много нови паркинги, които да решат един от основните проблеми на жителите на комплекса в момента. В кътовете за отдих ще има маси за шах и тенис, както и детски площадки. 

Във втората влиза „Реконструкция на ул „Фердинандова“. Там ще бъде обособена система за събирането на дъждовните води от улиците се осъществява от чугунени единични и двойни улични оттоци. Предвидените по проекта видове работи не засягат нормалното функциониране на изградените газопроводи. По отношение на изградените електропреносна мрежа и мрежа за електронни съобщения се предвиждат основно дейности по тяхното опазване. В проекта се предвижда поставяне на енергоефективно улично осветление.

Ето ги и всички кандидати, които ще се борят да спечелят поръчката:

1. Обединение "Бургас екогруп 2016

2. "Мидия инфраструктурно строителство" ООД

3. "Торкрет" ЕООД

4. "Пътстрой" ООД

5. Инфра Експерт" ЕАД

6. "Щрабаг" ЕАД

7. Сдружение "БМ Възраждане"

8. "Планекс" ЕООД

9. Консорциум "Път 2004" ДЗЗД

10 "Автомагистрали Черно море" АД
 

Коментари

Още от последните новини