1 млн. българи на път: КАТ с извънредни мерки

1 млн. българи на път: КАТ с извънредни мерки  - E-Burgas.com

Планирайте добре своето пътуване, ако можете пътувайте през слабо натоварените периоди от деня и в никакъв случай не карайте употребили алкохол или с неизправен автомобил, обясни автомобилният състезател Румен Дунев пред Bulgaria ON AIR.

Той отправи призив хората да бъдат по-толерантни на пътя, особено в задръстванията.

Не си позволявайте да се нервирате и да ставате нетърпеливи. Уважавайте другите шофьори", призова Дунев.

Въпреки мощността и бързината на превозното ви средство, допълни състезателят, не се предоверявайте на машината и внимавайте когато изпреварвате.

"Дори и да увеличите скоростта с 50 км. над ограничението за разстояние от 200 километра не можете да спестите повече от 20 минути. За сметка на това рисковете, които поемате, са огромни", заяви той и уточни, че ограничението за магистрала е 140 км/ч.

От днес е в действие операция "Скорост". МВР и КАТ ще проверяват дали шофьорите спазват безопасната скорост и поведение по пътищата, пише dnes.bg.

Почти един милион българи тръгват на път от днес. Четирите почивни дни за Великденските празници отново ще са причина за големи задръствания по пътищата.

Тази сутрин движението на "Кулата" е спокойно, но вече се усеща, че трафикът започва да става по-интензивен. Оттам се очаква да минат хиляди автомобили в посока Гърция.

Повече полицейски патрули ще бъдат разположени на главен път Е-79. Пътните полицаи ще подпомагат и регулират движението и ще засилят контролa на грубите нарушители.

В тъмната част на денонощието служителите на КАТ ще проверяват шофьорите за алкохол и наркотични вещества, ще следят и за неправоспособни водачи зад волана.

След 16 ч. ще бъде ограничено и движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона, които ще бъдат спирани, за да изчакват на място до 20 ч.
 

Коментари

Още от последните новини