Слънчевата Кристин от Бургас мечтае да проходи и се нуждае от вашата подкрепа

Слънчевата Кристин от Бургас мечтае да проходи и се нуждае от вашата подкрепа  - E-Burgas.com

Надежда има, но сумата за операцията и рехабилитацията е непосилна за семейството

Слънчевата Кристин е на 9 години.Тя е любопитно и отворено към света дете. Прилежна ученичка е в ОУ „Любен Каравелов” и има куп мечти, точно като нейните връстници. Или почти. Защото най-голямата мечта на Криси е да проходи и да се включва в игрите на своите приятели. Момиченцето страда от детска церебрална парализа, а след пандемията здравословното ѝ състояние се влошава рязко. Това съобщи нейната майка – Лазарина Бончева, която отправя апел към всеки, който може да помогне.

„След 5 години усилена рехабилитация и направени 2 операции, изминалата тежка година си оказа влияние върху здравословното състояние на нашето дете. Причините са КОВИД-19, локдаун и липса на средства. На 19 август бяхме в Истанбул на контролен преглед - ортопед, вземане на мерки за нови протези за крачетата и очен лекар. Оттам дойдоха и лошите новини. Кристин има скъсяване на сухожилията и настъпили контрактури.” Това съобщи майката на Кристин, Лазарина Бончева.

Надежда за семейството обаче има. Лечението е отпускаща операция и последваща рехабилитация. След операцията Кристин ще бъде позиционирана в гипс за 2-3 седмици. След това ще бъдат изработени специални протези и имобилайзери за крачетата. Операцията ще бъде извършена от проф.Фуат Билгили в университетската болница Biruni. Последващата рехабилитация ще е в рехабилитационен център „Рибем”. Сумата за операцията е 6500€, а за рехабилитацията 6 месеца - 12 960€. Това са суми, непосилни за семейството. Затова всяка подкрепа е много ценна.

„Вярваме, че и този път ще успеем заедно! Кристин го заслужава!В Бургас има много хора с добри и състрадателни сърца!"– споделят от семейството.

Свързани статии
"Българската Коледа" събра над 2,7 млн. лева до момента Рекорден брой пакети отрупаха благотворителната елха в Областна управа Да помогнем на Кателина Парашкевова в битката с рака! Благотворителен концерт в Бургас в подкрепа на Виктор Жители на „Меден рудник“ организират благотворителен концерт в подкрепа на болен съквaрталец Тони Димитрова, Стефан Илчев, Мустафа Чаушев и много други пеят за Георги! Малката Теди се бори за живота си, нека помогнем! Благотворителен турнир в Бургас събра над 10 хил. лева Събраха 6000 лв. за малкия Илиянчо от Черноморец, но са необходими още средства за лечението му Бургас се обединява в помощ на Христо, подкрепете го на концерт на 3 април
Тагове
благотворителност
Коментари

Още от последните новини