Русия ще забрани частично излизането от страната

Русия ще забрани частично излизането от страната - E-Burgas.com

Обявената за пръв път от Втората световна война насам в Русия мобилизация подейства шоково на всички сфери на живота.

Съобщава се, че всички самолетни билети за Истанбул и Ереван са изкупени. 

От Министерството на отбраната на Русия все още не съобщават подробности за режима за напускане на страната от граждани на военен отчет след указа на Путин за обявяване на частична мобилизация, предаде Дневник.

Член 21, част 2 от Федералния закон "За мобилизационната подготовка и мобилизацията в Руската федерация" гласи следното: "На гражданите, които са регистрирани във военната служба, от момента на обявяването на мобилизацията им е забранено да напускат местожителството си без разрешението на военните комисариати, федералните изпълнителни органи, които имат запас."

На практика това би трябвало да означава също, че авиокомпаниите и железниците трябва да спрат продажбата на билети за тези мъже и жени за пътувания вътре в Русия. Те трябва да останат там, където се водят по местожителство.

Свързани статии
6 милиона семейства са без ток в Украйна Захарова заплаши НАТО с война Дебат в ЕП за нарушенията на човешките права и принудителното осиновяване на украински деца в Русия Очаква се Путин да направо ново важно съобщение днес МВнР: Българите в Русия най-добре да напуснат страната Започват референдуми в няколко области на Украйна за присъединяване към Русия Руският патриарх призова руснаците: Не се страхувайте от смъртта! САЩ заплашиха Путин с "тежки последствия", ако използва ядрено оръжие 340 хиляди войници на НАТО са в бойна готовност при нахлуване на Русия Сергей Шойгу: Изпращаме 300 000 войници на бойното поле! Войната не е с Украйна, а с колективния Запад
Тагове
Русия
Коментари

Още от последните новини