Най-малко 18 загинали и 60 ранени от руския удар над мол в Кременчук

Най-малко 18 загинали и 60 ранени от руския удар над мол в Кременчук - E-Burgas.com

Най-малко 18 са вече жертвите на вчерашните ракетни удари срещу търговски център в Кременчук. Ранените са над 60. Очаква се броят на загиналите да се увеличи, съобщава БНТ.

Президентът Володимир Зеленски призова Запада да признае Русия за терористична държава. От Кремъл съобщиха, че не е изключено нападението в Кременчук да е опит за провокация от страна на Украйна.

Денонощие след ракетния удар, над търговския център в Кременчук продължава да се издига дим. Над 1000 души пазаруват в него, когато около 15:30 местно време, когато в разположения на 130 км от Донбасград се чуват сирени за въздушна тревога. Властите се надяват, че преди руските ракети да ударят сградата, поне част от хората са успели да се евакуират.

"Експлозията беше толкова силна, че не успях да се задържа права. Паднах на земята заедно със сина ми, който беше в ръцете ми", казва жена.

"Чу се един взрив, после втори, после още и още. След това всичко потъна в гъст дим", разказва мъж.

Свързани статии
Новият външен министър призова за въздържаност към Русия Руски дипломат: Може да използваме ядрения си арсенал срещу "директна агресия" от страните от НАТО Русия спря туристическите визи за българите Русия е убила стотици цивилни в Харков при обстрел със забранени боеприпаси Рогозин заплаши „страхливите българи“ с балистична ракета „Сармат“ Первий канал: Специалната операция приключи, започва Третата световна война Генерал Ходжис: В случай на ядрен удар отговорът на НАТО ще бъде опустошителен за Русия Все повече украинци напускат България Рамзан Кадиров: Асселям алейкум! Украйна е закрит въпрос, на мен ми е интересна Полша... Сорос: Цивилизация може да не оцелее заради войната в Украйна
Тагове
Русия Украйна война
Коментари

Още от последните новини