Гимназията по транспорт участва на международна среща по програма Еразъм

Гимназията по транспорт участва на международна среща по програма Еразъм - E-Burgas.com

През месец януари 2020 година в град Бургас се проведе първата международна работна среща по проект „LET‘S GO TO SCHOOL“ на програма Еразъм+, Ключова дейност 2 „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики“.

Регионално управление на образованието – Бургас е БЕНЕФИЦИЕНТ по проект „LET‘S GO TO SCHOOL“ по Програма „Еразъм+“. Партньори по проекта на РУО – Бургас са ПГ по транспорт, гр.Бургас, България, Областната дирекция на националното образование, град Ялова, Турция,    Професионална и техническа гимназия „Шабан Темуге“, град Ялова, Турция , Регионално управление на средното образование, Хераклион, Гърция и Втори училищен лабораторен център, Хераклион, Гърция.

Партньорството е изградено от различни училища на различни нива и от различни Европейски държави, за да си създадем по-добра представа за проблема и да идентифицираме основните причини за неуспеха и ранното отпадане на учениците от училище.

Участниците в работната среща и обучителните дейности бяха приети от г-жа Йорданка Ананиева - заместник – кмет по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики в община Бургас.

Основна цел на проекта е намаляване броя на учениците, които отпадат от задължителното гимназиално образование, като се предложи реалистичен втори шанс за образование, чрез ефективни стратегии.

По време на изпълнение на Проекта ще се прилагат адекватни средства за решаване на проблемите: ранно диагностиране на неуспеха в училище, каталог на успешните методи за учене и преподаване, ползване на електронните платформи за обучение и комуникация, като e-Twinning и комуникационни канали между учители и ученици с помощта на компютърните технологии-I.C.T. Реализирането им предполага представяне на разнообразна учебна среда, образна диагностика на причините за ранното отпадане от училище във всяка страна; разработване на въпросници, за да открием причините за отпадането от училище; непринудено запознаване на учениците със спецификата на професиите във всяка страна; споделяне и сравняване на причините за отпадане между партньорите, за да се намерят общи аспекти; събиране на планове на уроци по различни предмети в издание в електронен формат; създаване и поддържане на уебсайт, съдържащ цялата информация и всички продукти, разработени по проекта; запознаване със спецификата на  социо-културната среда.

Галерия
Коментари

Още от последните новини