„Звездичка“ триумфира в международния турнир "Мини Шампионска лига"

„Звездичка“ триумфира в международния турнир

При изключително стройна организация и силна конкуренция бургаския клуб "Звездичка" спечели международния турнир за деца, на който бе домакин и тази годината. Той е копие на детските формати на УЕФА в някои страни - "Мини Шампионска лига". Състезанието бе за възрастовата група - 2007 година. 
На финала "звездичките" се наложиха с убедителното 6:1 срещу "Пловдив сити". В малкия финал "Пирот" спечели срещу "Поморие". 
За 5/6 място "Локомотив" /Бургас/ спечели срещу "Арда". Шестте тима бяха разпределени в две групи и играха по системата всеки срещу всеки. 
От "Стяуа"/Букурещ/ са се извинили на организаторите, че в последния момент са отказали участие в турнира. Всички участници получиха медали, грамоти и други награди. Срещите се играха на двете футболни бази на "Звездичка" в жк "Славейков".
Индивидуални призове получиха:
Наградата за феърплей:  ФК "Поморие";
Най-добър вратар - Иван Богданов от "Пловдив сити";
Най-добър защитник - Мими Чирич Михайло от "Пирот"- Сърбия;
Най-добър халф - Живко Шишманов от ДФК "Звездичка";
Най-добър нападател - Хаки от "Арда" Кърджали.
Турнирът се проведе със съдействието на Община Бургас и Зоналния съвет на БФС.
Паралелно в Несебър се проведе друг международен турнир за деца. В него "звездичките" извоюваха сребърните медали за родените през 2009-та и 2007 година. Началото на целия този спортен маратон край морето бе даден в петък. Тогава на спортния комплекс "Театър на мечтите" бе посрещнат олимпийският огън по повод Международния ден на олимпизма.

Коментари

Още от последните новини