„Звезденбург“ със звездно представяне в Украйна

 „Звезденбург“ със звездно представяне в Украйна - E-Burgas.com

Най-младият футболен клуб в Бургас постигна впечатляващ успех. "Звезденбург", който е неизменна част от ДФК "Звездичка", триумфира в силния детски международен турнир във Виница, Украйна. Надпреварата е за възрастова група - 2009 година.

 

Бургаският клуб се справи без проблем със своите съперници по време на различните фази на турнира. В четвъртфинала "Звезденбург" се наложи с 3:0 над Жирка (Кировград). В полуфинала бургазлии се наложиха с 2:1 и над Ворксла (Полтава).

Във финалната среща бургаските футболисти победиха категорично с 3:1 състава на Бразил (Одеса). В надпреварата участваха 57 отбора от 7 държави. Този успех показва, че възпитаниците на бургаската школа притежават класа и потенциал, коментираха организаторите на състезанието.

Община Бургас оказва винаги подкрепа на футболната школа, тъй като в нея тренират много деца. По този начин треньорските екипи имат възможността да развиват професионално своята дейност. Подкрепата на администрацията има за цел децата да водят динамичен и здравословен начин на живот. От друга страна така се дава път на младите таланти в спорта да развиват качествата си и един ден да заиграят на професионално ниво.

 

Коментари

Още от последните новини