Зорница Русинова ще е социален министър

Зорница Русинова ще е социален министър - E-Burgas.com

Много добре приета е в Брюксел, с нея ще има приемственост, заяви премиерът Борисов

Сегашният зам.-министър Зорница Русинова е финалното решение на премиера да оглави ведомството.

Това обяви премиерът Бойко Борисов, предаде "24 часа онлайн"

От 19 ноември 2014 г. Зорница Русинова заема поста заместник – министър на труда и социалната политика.

Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения от Университета за национално и световно стопанство.

Притежава магистърска степен по българска филология и английска филология от Софийски университет „Св. Климент Охридски“..

Зорница Русинова е заемала ръководни длъжности в Министерство на труда и социалната политика и в Министерство на държавната администрация и административната реформа в периода 2007 – 2012 година.

Притежава дългогодишен опит в управление на програми и проекти, натрупан в Програмата на ООН за развитие, Американската агенция за международно развитие и Българо-швейцарска програма за сътрудничество.

Заема поста заместник –министър на труда и социалната политика (март 2012 – март 2013г.), отговарящ за политиката на пазара на труда, международни отношения, трудовото и социалното право, доходите и демографски политики и международните и европейските програми за финансиране.

Под нейно ръководство са били Агенция по заетостта, Управляващият орган на Оперативна Програма „Развитие на човешките ресурси 201", проект "Красива България".

Владее писмено и говоримо английски и руски език.

Ето какво каза Борисов за Русинова преди минути в кулоарите на парламента:

От 15 г. е там, беше зам.-министър. Тъй като Калфин се справяше добре, искам да има и приемственост. От това, което поразпитах малко, мисля, че тя има подкрепа в системата. Очаквам мнението и на социалните партньори - работодателите и двата синдиката. Освен това в министерството тя отговаряше за европейските програми, много добре приета е в Брюксел. Мисля, че и с помощ от наша страна, както помагахме и на Калфин, ще се справи.

Коментари

Още от последните новини