ZOO Бургас приюти пет сови, които не могат да бъдат върнати в дивата природа (снимки)

ZOO Бургас приюти пет сови, които не могат да бъдат върнати в дивата природа (снимки) - E-Burgas.com

Бургаският зоопарк има амбиция да се превърне в спасителен център за рехабилитация на пострадали животни

Четири забулени и една ушата сови са новите обитатели на бургаския зоопарк край квартал "Черно море". Птиците пристигат в ZOO Бургас от "Спасителен център за диви животни/ Wildlife rescue centre, след като вече не могат да бъдат върнати в дивата природа.

Те имат различни наранявания и увреждания в следствие на удар от автомобил, прострелване от ловци или падане от гнездото. Поради тази причина за тях ще бъде оборудвана специална волиера, където ще бъдат създадени удобни условия за гнездене, хранене и поене, тъй като част от птиците са със счупени крила, нарушно зрение и други проблеми. В случай, че совите започнат да се размножават, техните поколения ще бъдат върнати сред природата. 

ZOO Бургас има амбиция да се превърне в спасителен център за рехабилитация на пострадали животни и размножаване на застрашени видове, сподели пред e-Burgas собственикът Кръстьо Дъбов. В тази насока тепърва ще се водят разговори със "Зелени Балкани", с които зоопаркът е в много добри отношения. Идеята е да бъдат обучавани и добрволци, които да помагат с труд за спасяването и отглеждането на животните. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини