Зона конен спорт "Купа Бургас" събира над 120 елитни коне от цялата страна

Зона конен спорт

120 елитни коне от най-утвърдените клубове в страната ще участват в тазгодишното издание на Националния турнир по конен спорт „Купа Бургас“. Той се провежда за шеста поредна година като различното през тази е, че турнирът се обединява с  Държавното първенство по конен спорт за деца. Това обявиха по време на днешната пресконференция, в която взеха участие генералният секретар на Федерацията по конен спорт Теодор Шейтанов, зам.-председателят на Федерацията Крум Рашков, зам.-кметът на Община Бургас Красимир Стойчев и председателят на клуб по конен спорт "Кан Крум - Бургас" Георги Базотев.

Зона Конен спорт "Купа Бургас" 2016 стартира на 16 юли и ще продължи до 23-и. Кулминацията на турнира е в периода 21-и - 23-и юли. Тогава ще се проведе първото издание на държавното първенство за деца и националният турнир "Купа Бургас 2016".

 "Така програмата позволява състезанието да е 8 дни, както се прави в цял свят. По този начин се осигурява почивка за ездачите и се намаляват транспортни разходи за животните", обяви председателят на ККС "Кан Крум - Бургас" Георги Базотев.

От своя страна генералният секретар на Федерацията по конен спорт Теодор Шейтанов изрази задоволство от това, че тази година интересът към състезанието е много сериозен.

„До момента всички 120 бокса са заети, а има и още желаещи да участват. За първи път Националният турнир за "Купа Бургас" ще бъде обединен с Държавното първенство по конен спорт за деца. Това е заради идеалните атмосфера и успеха на предишните издания на турнира в Бургас", допълни Шейтанов.

Според зам.-председателят на Федерацията д-р Крум Рашков  интересът към тазгодишното издание се дължи освен на сериозната подкрепа и организация, но и на факта, че бургаският манеж е единственият в страната, който е достатъчно добре осветен и позволява скачания в тъмната част на денонощието, което придава още по-голяма атрактивност на състезанието.

"Бургаската публика е един от най-големите ценители на този спорт. Сигурен съм, че традиционният за града турнир отново ще впечатли  всички присъстващи с атрактивната си програма и състезатели", заяви зам.-кметът на Бургас Красимир Стойчев.

По традиция състезанието се провежда на Конната база в „Парк Езеро“, входът е свободен, а наградният фонд е 12 000 лв., осигурени от Община Бургас.

Турнирът се организира от Община Бургас, Българската федерация по конен спорт и Клуб по конен спорт "Кан Крум" – Бургас, а медийни партньори са Медийна група „Бургас Нова“ и сайтовете e-burgas.com, dronburgas.com и burgacity.com.

Ето и програмата:

Зона Конен спорт "Купа Бургас" 2016

Програма

16 юли /събота/

Начало: 17 часа

17 юли /неделя/

Квалификационен турнир

Начало: 10 часа

19 юли /вторник/

Тренировъчни нощни паркури

Начало: 18 часа

21 юли /четвъртък/

Държавно първенство и

Национален турнир "Купа Бургас" 2016

21 юли от 17.00 часа

22 юли от 9.00 часа

23 юли от 9.00 часа

* Всеки състезателен ден стартира с детски паркури и завършва с с височини от 140 см. На коне за международни състезания

 

Коментари

Още от последните новини