Зимните курорти ни посрещат с нови цени

Зимните курорти ни посрещат с нови цени - E-Burgas.com

По традиция Боровец ще открие зимния си сезон през декември. Цените на лифт картите за един ден са 55 лв. за възрастни и 30 лв. за деца. Новото тази година е сезонна лифт карта за делничните дни, която включва нощно каране от понеделник до петък, съобщава БНТ. Цената за възрастни е 500 лв., а за деца - 300. 

Пампорово очаква най-силния си зимен сезон до момента, това сочат ранните записвания на туристите. Курортът е напълно готов, пистите вече се заснежават от над 200 оръдия за сняг.

"Почти цялата ски зона е обезпечена с изкуствено заснежаване, така че курортът за този сезон има изключително нова визия, спокойно може да кажем напълно обновена ски зона с много повече пространство за каране. Категорично това е най-добрата ски зона, която до момента сме имали. Същото правим на Мечи чал, там непрекъснато правим различни подобрения." споделя изпълнителният директор на Пампорово АД Мариян Беляков.

Курортът отново ще предложи лифт карта за две ски зони на цената на една. Връзката между Пампорово и Мечи чал се осъществява с шатъл бусове. В ски зоните на няколко места има безплатен безжичен интернет и станции за зареждане на мобилни устройства.

Тази година новост са семейните лифт катрти, с които могат да се ползват пакетни цени с отстъпка. Цената на дневната лифт карта остава непроменена - 55 лева за възрастен.

Зимните курорти в Югозападна България стават все по-популярни не само сред българите, но и сред туристи от Гърция, Румъния, Сърбия, Македония и Русия. В Банско любителите на зимните спортове ще могат да карат ски и сноуборд след 16 декември когато се открива новият зимен ски сезон.

Тази година в ски зоната ще бъдат поставени две екологични станции за зареждане на електроавтомобили до паркинга на начална станция на кабинката. На тях могат едновременно да зареждат 4 коли. Механите пък ще заложат на традиционните гозби като капама, чомлек, бански старец.

Ски ще могат да се карат и в Добринище, където има и лековита минерална вода. Предпочитани курорти през зимата са и Сандански и Марикостиново не само защото в тези райони е по-топло, но и защото хотелите предлагат спа процедури с минерална вода.

Коментари

Още от последните новини