Зимата се завръща в Бургас в края на седмицата

Зимата се завръща в Бургас в края на седмицата - E-Burgas.com

Температурите все пак ще останат сравително високи за началото на февруари

Подранилата пролет с почти летни температури в Бургас ще свърши само след един-два дни, предупреждават синоптиците. Днес термометрите край морето достигнаха до 18 градуса, което е меко казано необичайно за началото на месец февруари. Утре също ще бъде топло, като се очаква живакът в термометъра да показва 13-14 градуса. 

В сряда превалявания от дъжд ще има в по-голямата част от страната, на повече места и повече като количество - в Южна България. В планините над 1200 метра ще вали сняг, но със усилване на вятъра от север-североизток и рязко понижение на температурите по-късно през деня в сряда в Предбалкана и по високите котловинни полета на Западна България дъждът ще премине в сняг.

В четвъртък и петък от североизток застудяването ще продължи. Още през първия ден в много райони от Северна България дъждът ще премине в сняг, а с понижението на температурите и в Южна България привечер и през нощта срещу петък дъждът ще се примеси със сняг. Минимални температури - между минус 2-3, по Черноморието до 6-7, максимални - между 1 и 6 градуса.

Коментари

Още от последните новини