Земеделците ще регистрират еднодневните договори онлайн

Земеделците ще регистрират еднодневните договори онлайн - E-Burgas.com

Земеделците ще могат да регистрират еднодневните трудови договори онлайн от следващата година. Това става ясно от обществена поръчка на Главната инспекция по труда (ГИТ) за надграждане на наличен софтуер. Процедурата е договаряне без предварително обявление.

Поръчката ще бъде изпълнена от "Дейта Солюшънс" срещу 150 000 лв. Финансирането е по оперативна програма "Човешки ресурси" 2014-2020 г.

Причината да бъде избрана тази фирма е, че на компанията е било възложено да внедри софтуера за регистрация на заверените трудови договори през 2015 г. По тази причина "Дейта Солюшънс" притежава всички права за продукта и сега трябва да го надгради, е посочено в обявлението.

Новият софтуер ще даде възможност на фермерите да регистрират трудовите договори с наетите сезонно работници по всяко време на денонощието, включително в почивни и празнични дни.

Сега те трябва да посещават ежедневно офисите на Инспекцията по труда, за да получат бланки и да заверят договорите.

Това създава неудобство на фермерите, които рано сутрин трябва да бъдат на полето, коментира неотдавна земеделският министър Десислава Танева. Тогава тя каза, че се работи за разрешаването на този проблем.

Източник: mediapool.bg

Коментари

Още от последните новини