Защо детски площадки в Бургас са занемарени?

Защо детски площадки в Бургас са занемарени? - E-Burgas.com

Кой има грижата за почистването на детските площадки в Бургас и защо в дадения случай не си върши работата? Този въпрос задава на кмета общинският съветник Георги Дракалиев във връзка със западнала детска площадка в ж.к. „Зорница“.

Съветникът получил оплаквания от жители от седем блока в комплекса за занемареното състояние на зоната за игра между блоковете. „Половината плочник на площадката е обрасъл с трева, две от неподвижните кошчета за боклук са изкъртени и липсват, а третото е с изгнило и изтърбушено дъно. Пейките и люлките се нуждаят от ремонт и боядисване, а избуялите огромни храсталаци от подкастряне. На всичко отгоре, площадката с засипана със стиропор от дейностите по саниране на съседните блокове. Децата се принуждават сами да скубят с ръце тревата от плочките и да събират фасове и боклуци“, пише в пише до кмета Дракалиев, като съобщава че жителите от блоковете 15, 16, 17, 18, 19, 20 и 57 многократно са писали писма до общината, но отговор никога не получавали.

Дракалиев припомня още, че община Бургас е сред първите в страната по вложени средства за инфраструктура, благоустрояване, създаване на условия за спорт, за достъпна среда и други мероприятия и детските площадки били незименна част от тях.

В тази връзка той задава 2 въпроса в докладна до кмета:

Кой има грижата за почистването на споменатата детска площадка и защо не си изпълнява задълженията?

Какви са възможностите за едно своевременно освежаване на тази площадка и привеждането и в състояние, подходящо за ползване от деца?

Коментари

Още от последните новини