Защо да се включите в Код "Ретро" - "Приморец" през моя обектив?

Защо да се включите в Код

Време е за малко вдъхновение с адрес Бургас и по-точно - Гранд Хотел и СПА "Приморец". За да върнем облика на една знакова за града ни сграда, Гранда на Бургас обяви конкурс - Код "Ретро" - "Приморец" през моя обектив!

Това, което се търси, са архивни кадри на най-класния бургаски хотел - запечатали облика му между 1960 и 1999г. Ако разполагате с такива, не се колебайте, а ги изпратете на имейл: [email protected] или заповядайте на място в Гранд Хотел и СПА  "Приморец". Ако изберете електронния адрес, не забравяйте да посочите имената си и историята зад снимката - като емоции и вдъхновение, които са ви съпътствали тогава. Крайният срок за изпращане на фотографии е 30 април 2017г.

Защо да се включите в Код "Ретро" - "Приморец" през моя обектив?

Няма да си говорим за награди - по подразбиране, всеки конкурс върви с тях, под една или друга форма. Тук също ще ги има и разбира се, ще са на нужното ниво. Подборът на първенците ще направи четиричленно жури - от трима професионални фотографа и представител на Гранд Хотел и СПА "Приморец".

Включете се в конкурса, защото имаме нужда от своята история. Снимките, също както книгите, разказват - за времена, когато обликът и на хората, и на градовете е бил друг. Някога, от натискането на бутона на фотоапарата за заснемане, ни делеше момент на обмисляне на кадъра. Защото нямаше как после да го коригираме с различни програми. Не разполагахме и с карта-памет с много място, на която се събираха голямо количество кадри. Обаче, снимахме. И събирахме грижливо фотографиите - в албуми, кутии. Със сигурност и във вашия дом, или този на близки и роднини, е пълно с подобни отпечатани на хартия спомени. Сега е подходящият момент да се заровите в живата история, която те разказват. Събудете спомените, отърсете ги от прахоляка на времето и извикайте емоциите зад тях. Със сигурност ще откриете много интересни истории. Ще се радваме, ако тези, свързани с "Приморец", споделите с нас – и така ни помогнете заедно да нарисуваме историята на знакова част от Бургас - "Приморец", построен в далечната 1959г.

Включете се в конкурс Код "Ретро" - "Приморец" през моя обектив, защото е важно да помним и да пазим историята - за себе си и тези след нас. За целта, ще направим специална изложба, достъпна за всеки. Нека заедно сътворим нещо стойностно - постоянна изложба, която ще рисува с кадри и истории, облика на една знакова сграда през времето.

Какъв по-добър момент и причина да отворите старите албуми?

За повече информация: +359 877 850 001 | [email protected]

Коментари

Още от последните новини