Заради лош ремонт: Изпълнителят ще си пресафалтира бул. "Захарий Стоянов" за своя сметка

Заради лош ремонт: Изпълнителят ще си пресафалтира бул.

Пълно затваряне на пътя не се налага

За кратко време след основния ремонт на бул. "Захарий Стоянов", основната входно-изходна артерия на к-с "Меден рудник", в един участък от около 50 метра върху пътя се образуваха коловози. Община Бургас не приема изложените от фирмата изпълнител доводи, че единствената причина за деформацията са преминаващите оттам претоварени тежкотоварни автомобили. Затова от утре, петък, след 09.00 часа започва възстановяване и подсилване на този участък, който се намира в средната лента за движение на бул. "Захарий Стоянов", преди кръстовището с ул. "Георги Попаянов", в посока Пътен възел Юг. Ремонтът ще продължи до 16 часа в неделя и ще бъде извършен за сметка на изпълнителя, тъй като обектът все още не е приет от Общината за завършен. Пълно затваряне на пътя не се налага.

Междувременно кметът Димитър Николов поиска извънредни проверки от Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" и компетентните служби на Агенция Пътна Инфраструктура, в чиито правомощия е да следят за изрядността на товарните автомобили. През цялото лято техните инспектори трябва да осъществяват засилен контрол при входовете и изходите, както и на територията на града, като замерват на терен с мобилни кантари колко са натоварени камионите.

Кметът отправи своя призив на 1 юли. Компетентните служби съобщиха, че до днес, 1 август, са проверени 117 тежкотоварни автомобила. Установените нарушения с претоварване, което вреди на пътната настилка, са 21, повечето именно по маршрута, минаващ през бул. "Захарий Стоянов" към пристанището. На нарушителите са съставени актове. Проверките продължават.   

Коментари

Още от последните новини