Запознайте се с "Мrs. Burgas Universal 2016", красивата Валя Жекова

Запознайте се с

Когато я видите, няма да й дадете годините, на които е в момента. Изключително  жизнена, много позитивна, много усмихната. Младолика е, тя си го знае, оптимизмът й заразява, и това знае. Тя е една жена, която знае какво иска. Доказала се в професията си. Работи в дирекция „Лабораторни изследвания” в РЗИ. Доказал се и като грижовна майка и съпруга. Тя има две големи дъщери-на 21 и на 27 години. В петък вечерта, тя спечели титлата  "Мrs. Burgas Universal 2016”, на конкурса „Мисис Бургас 2016”. Очарова жури и публика с перфектните си мерки 88, 65, 85. Висока е 170 сантиметра. Тя ще представи Бургас на световния конкурс  "Мrs. World Universal 2016”, на остров Тенерифе, през месец юли. И не се учудвайте, тя е на 52 години. Казва се Валя Жекова.

Преди месец, разглеждала бургаските сайтове, за да научи новините за деня. Така попада на е-Бургас и видяла, че ще се организира конкурс за красиви омъжени дами. Прочела информацията и си казала:” Защо пък не. Ще се пробвам.” Първо се обадила на двете си дъщери, както и на най-голямата си приятелка. Веднага получила тяхното одобрение и подала заявлението. „Бях уверена в себе си. Повечето хора ми казват, че младея, че изглеждам добре физически. Знам, че бургаските жени са много красиви. Знаех, че конкуренцията ще е много голяма. Но исках да пробвам.” –казва пред е-Бургас Валя. И така, записала се за участие и след две седмици организаторът на конкурса Ваня Кирова й се обадила, че е одобрена за финала.

„Не можете да си представите колко бях развълнувана, колко бях щастлива. И след това започна голямата приказка.”-казва Валя. Тя  си спомня с умиление и много възторг дните на репетиции, на запознанство с останалите участнички. „Ние много се сближихме, създадохме много добри взаимоотношения. Ние сякаш не бяхме конкурентки, а приятелки.”-казва Валя. Дори на сутринта, след конкурса, когато се събудила, освен радостното чувство от събитието, имало у нея и тъга…тъга по участничките и невероятните емоции преди и по време на  събитието.

Интересно ми е как Валя поддържа фигура на 18 годишно момиче. Оказа се, че цял живот е спортувала, танцувала. А от десет години активно се занимава с фитнес. Към фитнеса се обърнала, след като се е справила с коварна болест. Успяла да пребори рака и оттогава преосмислила приоритетите си. „С годините станах по-разумна, по-смирена. Усмихвам се повече”. –казва Валя и усмивката озарява лицето й.

А относно как поддържа килограмите Валя признава, че внимава с какво се храни. Не прекалява с месо и сладкиши. Но на воля хапва плодове и зеленчуци.

Най-голямото богатство за нея са двете дъщери, които са на 21 и на 27 години.”Те ми дават стимул, те ме подкрепят, те ме зареждат много.” И това го доказаха на конкурса. Най-големите фенове на Валя бяха двете момичета, както и съпругът й. „Той сега е много щастлив и много горд с мен”-казва с усмивка Валя.

Тя и днес продължава да получава поздравления от приятели и познати. А в РЗИ колегите са горди, че имат шанса да работят с една истинска  "Мrs. Burgas Universal 2016”.

И за финал я питам, какво пожелава на жените, а Валя с лъчезарната си усмивка ми отговаря: „Нека бъдат смели, дръзки и да не се страхуват да сбъдват мечтите си.”

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини