Заподозрян за убийството на Виктория Маринова е арестуван в Германия

Заподозрян за убийството на Виктория Маринова е арестуван в Германия   - E-Burgas.com

Заподозрян за убийството на журналистката Виктория Маринова е арестуван в Германия. Северин Красимиров е заловен в германския град Щаде. Той е рецидивист, крадец, избягал при майка си в Германия, пише "24 часа". По първоначални данни Северин е от ромския квартал на крайдунавския град, известен е още като Селайдин. Роден е през 1997 г.
Мъжът не е познавал младата жена и я е изнасилил няколко пъти, преди да я удуши и убие.Той е криминално проявен и е арестуван при операция на германската полиция след сигнал от българските власти. Установено е, че той е заминал за Германия в неделя със свой приятел, след като извършил престъплението у нас.
Мотивите за престъплението - най-вероятно става дума за моментна проява на агресия. Извършителят е познат на властите у нас с подобни прояви. Очаква се той да бъде екстрадиран в България от властите в Германия. 
По неофициална информация извършителят на престъплението е засечен по ДНК, която е съвпаднала 100% с намерените доказателства.
Хора в Русе казват, че знаят кой е задържаният. Разказват, че в квартала им „Селеметя” през целия ден вчера е имало полиция. По информация на Нова тв задържаният е роден 1997 година. В полицията в Русе са задържани и съпругата му, и леля му.
Румънецът, който по-рано вчера беше отведен за разпит и проверка на алибито, вече е освободен.
Тази сутрин премиерът Бойко Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров и министър Младен Маринов ще дадат брифинг в Министерски съвет с повече детайли по случая.

Източник: dnes.bg

Коментари

Още от последните новини