Започва затопляне, истинската пролет идва за Цветница

Започва затопляне, истинската пролет идва за Цветница - E-Burgas.com

Очаква ни трайно затопляне, което ще се задържи и след Цветница", съобщи дежурният синоптик от НИМХ Красимир Стоев пред по Нова телевизия. Той поясни, че студеното време през март не е необичаен феномен. „И днес в по-голямата част от страната ще продължи да превалява слаб сняг. Малко по-интензивни ще са валежите в планинските райони и особено в Рило-Родопската област, но от югозапад започва процес на спиране на валежите. До края на това денонощие в цялата страна валежите ще спрат", каза той.

Утре за кратко ще има разкъсване на облачността. Североизточният вятър ще отслабне, ще се ориентира от югоизток, и ще се затопли. Температурите, особено в източната част на страната ще са с 3-4 градуса по-високи.

През нощта срещу понеделник отново ще има валежи, като в Западна България те ще са от сняг, докато в югоизточната част на страната от дъжд. Има условия и за поледици през нощта срещу понеделник и понеделник през деня, с по-голяма вероятност в Дунавската равнина.

В самия край на седмицата температурите ще бъдат пролетни - между 18 и 23 градуса. Облачност ще има поне до четвъртък, като ще има и валежи, които обаче ще са предимно в Източна България.

„В миналото такива обстановки са се случвали, не са изключение. Спомням си 1997 година на 31 март наваля сняг", разказа експертът.

Коментари

Още от последните новини