Започва ремонтът на две бургаски училища

Започва ремонтът на две бургаски училища - E-Burgas.com

Двете бургаски училища СОУ "Йордан Йовков" и СОУ "Епископ Константин Преславски" ще посрещнат новата учебна година санирани и обновени. 
СОУ "Йордан Йовков" е построено през 1977 година, а СОУ "Епископ Константин Преславски" приема първите си ученици през 1982 година. Състоянието на сградите в момента не е добро, което води до по-големи разходи за отопление през студените месеци. С ремонтните работи завършва обновителният цикъл на общинските училища в града. 
Повишаването на енергийната ефективност на СОУ "Йордан Йовков" предвижда поставянето на топлинна изолация на външните стени и покрива. Старата дограма ще бъде подменена с нови профили, които ще намалят разходите за енергия. Ефективността на абонатната станция ще бъде подобрена, като се направят настройки на автоматичната й система.    
Върху сградата на СОУ "Епископ Константин Преславски" също ще бъде поставена топлинна изолация по външните стени и покрива.  Предвижда се още подмяна на дограмата с енергоспестяващи профили. Част от старите тръби на парното ще бъдат премахнати. Ефективността на отоплителната система ще бъде повишена чрез поставянето на изолация на топлопроводите и радиаторите.
Предвижда се още монтаж на термостатични радиаторни вентили и на автоматизирана система за управление на отоплението и снабдяването с битова гореща вода.
Очаква се строително-монтажните работи да започнат през лятото, когато децата са във ваканция.

Коментари

Още от последните новини