Започва разширението на ПМГ

Започва разширението на ПМГ  - E-Burgas.com

Община Бургас е в готовност да стартира изпълнението на четири проекта по новата Оперативна програма "Региони в растеж", в частта "Образователна инфраструктура". Сред тях е сградата на бившия ДДЛРГ "Ал. Г. Коджакафалията".  

Проектът за ремонт на старото сиропиталище, в което се помещава Вечерната гимназия, предвижда мащабно вътрешно и външно обновяване на сградата. Класните стаи ще предлагат добри условия за провеждането на обучение. Сградата ще има "топла" връзка с ПМГ,,Акад. Никола Обрешков",  ГРЕ "Г.С.Раковски" и модерния новопостроен спортен корпус. 
На предстоящата сесия на Общинския съвет ще се гласува предложението за преместване на Вечерната гимназия в СОУ "Димчо Дебелянов", докато трае ремонтът на сиропиталището. Община Бургас има готовност да започне процедурата още на 4 април, когато е началото на пролетната ваканция. Така няма да се нарушава учебният процес. 

В СОУ "Димчо Дебелянов" наскоро бе извършен ремонт. Сградата има изолация и нова дограма и разполага с удобства, което ще гарантира добри условия за обучение на възпитаниците от Вечерната гимназия. 

Освен реконструкция на бившето сиропиталище, ще бъде изграден нов корпус с басейн и капацитет за 120 деца към ЦДГ 11 "Чайка" в комплекс "Меден рудник". Ремонт ще се извърши и на дворовете на ОУ "Елин Пелин" и СОУ "Кирил и Методий". 

Срокът за извършването на строителните дейности в "Ал. Г. Коджакафалията" и  ЦДГ 11 "Чайка" в "Меден рудник" е една календарна година, а работата по дворовете в ОУ "Елин Пелин" и СОУ "Кирил и Методий" ще приключи по-скоро. Изпълнителите на ремонтните дейности са избрани. Договорите с тях трябва да бъдат сключени до края на април.

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини