Започва подписка с искане за видеокамери в един от най-криминалните райони в Бургас

Започва подписка с искане за видеокамери в един от най-криминалните райони в Бургас - E-Burgas.com
Градинката зад Старата поща е известна като сборище на наркомани, травестити, джебчии и др. Снимка: Google maps

Организацията за закрила на българските граждани изготви предложение до Община Бургас за монтиране на камери за видеонаблюдение на няколко конкретни места около Старата поща. В предложението са упоменати и положителните промени, които ще настъпят от монтирането на устройствата.

За по-голяма тежест на предложението, ОЗБГ ще инициира подписка. Неделя, 11 март, членове на организацията ще обикалят района около Старата поща и ще събират подписи по домовете на хората. Подписите ще се събират от хората, живущи на няколко предварително избрани улици. Събирането ще става от 16:00 до 20:00 часа. Всеки от членовете на ОЗБГ ще има бадж. Организатор на подписката е Бисер Русимов и по въпроси, свързани с предложението, и подписката, може граждани, медии или други заинтересовани страни да разговарят с него на телефон 0878 602 982.

„Самото предложение, подписката, както и евентуални други подробности ще бъдат изпратени до бургаските медии. Това ще бъде направено, когато съберем нужните подписи. Приготвили сме бланки за около 350 подписа и входираме предложението в няколко институции. Най-късно до 14 март ще сме готови с всичко“, коментират инициаторите.

Коментари

Още от последните новини