Започва дезинфекция на наводнените райони в Бургаско

Започва дезинфекция на наводнените райони в Бургаско - E-Burgas.com

Започва дезинфекция на наводнените миналата седмица райони в Бургаско. Oсигурили сме четири екипа, каза kметът на Бургас Димитър Николов пред бТВ.

Дезинфекция ще се извършва във вътрешни помещения, дворове, улици и местата, където в момента се изхвърлят отпадъците, трябва да бъдат събрани и труповете на животни, уточни Николов. Възстановителните дейности след потопа продължиха с пълна сила през почивните дни. Екипите бяха концентрирани главно върху отводняването, почистването и неотложното възстановяване на повредената инфраструктура.

Работи се по възстановяване на пътя Бургас – Средец, каза управителят на Бургаска област Вълчо Чолаков. Той благодари на доброволците, които се включиха във възстановяването на наводнените райони.

Издирването на изчезналата жена от Черни връх не дало резултат. Състоянието на мъжа й, който беше откаран в болница с инсулт, се подобрява, каза още областният управител.  

Готов е списъкът със семействата, на които община Бургас ще помогне със строителни материали за ремонт на домовете и за нова бяла техника.

Коментари

Още от последните новини