Започна зимното поддържане на републиканските пътища

Започна зимното поддържане на републиканските пътища - E-Burgas.com

От днес се въвежда зимното поддържане на републиканските пътища. От Агенция ”Пътна инфраструктура” призовават шофьорите да подготвят автомобилите си за пътуване при зимни условия.

Следващата седмица се очаква застудяване и по високопланинските райони е възможно дъждовете да преминат в сняг. 3000 машини - снегорини и друга техника, ще участват в почистването на 20 000 км пътища. Към момента 1800 машини са разположени в т.нар. опорни пунктове.

Проверката за готовността на фирмите, които поддържат пътищата показа, че са осигурени 83 хиляди тона сол, 112 хиляди тона пясък и 3340 тона химически материали за обработване на настилките.

За осма поредна година децата от Националния дворец на децата в София ще връчат послания си към шофьорите и пешеходците за безопасно движение по пътищата. Съветите са написани върху есенни листа, посочи директорът на Двореца на децата Татяна Досева:

“Целта на кампанията е да се фокусира вниманието на децата, учениците, водачите на МПС и въобще на всички участници в движението върху необходимостта от засилване на вниманието и бдителността в есенно-зимните условия. Децата в своите послания към шофьорите казват - "Поставете коланите! Карайте внимателно! Пресичайте само на пешеходна пътека или на зелен светофар!".

Коментари

Още от последните новини