Запали се локомотивът на бързия влак Бургас - София

Запали се локомотивът на бързия влак Бургас - София  - E-Burgas.com
снимка: alexanderkovatchev.wordpress.com

Бърз влак от Бургас за София престоява в гара Сахране поради забелязан от машинистите дим под коша на локомотива, съобщиха от пресцентъра на "Холдинг Български държавни железници" ЕАД. Около 12:30 часа локомотивната бригада на бързия влак № 3622 от Бургас за София забелязва дим, излизащ под коша на локомотива. По тази причина влакът спира в гара Сахране край Казанлък. 

Машинистите своевременно са предприели незабавни превантивни действия за отделянето на локомотива от състава на композицията с цел гарантиране на безопасността на пътниците във влака и са използвали наличните пожарогасителни средства. Подаден е сигнал до Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, които са изпратили противопожарни екипи на място да обезопасят локомотива.
От гара Казанлък е изпратен друг локомотив, с който влаковата композиция да продължи своето пътуване. Във влака пътуват 67 пътника.

Извънредното спиране на бързият влак от Бургас за София в гара Сахране по никакъв начин не е застрашило живота и здравето на пътниците и превозния персонал във влака.

 

Коментари

Още от последните новини