Зам.-кметът Лорис Мануелян награди победителите от поредното издание на „Мини шампионска лига“

Зам.-кметът Лорис Мануелян награди победителите от поредното издание на „Мини шампионска лига“   - E-Burgas.com

Победители от турнира станаха ДИТ-София, второто място грабнаха футболистите на ДФК ”Звездичка” Бургас.

„Звездичка Арена” три дни отново събра на едно място футболни страсти и незабравими спортни емоции. Бургаската детска школа беше домакин на поредната Мини шампионска лига. Малките футболисти от набор 2007 мериха сили в рамките на три дни. Участваха отботи от ДИТ-София, „Пловдив сити”, „Бъдеще –Бургас” и разбира се шампионите на „Звездичка”.

„За да се спортува се иска мъжество, иска се силен дух! Вие показахте, че притежавате това. Футболът е игра, която обединява, която сплотява! Вие всички сте победители и съм щастлив, че играхте в Бургас, че мерихте сили тук на най-модерния спортен комплекс „Звездичка Арена”!  –така заместник-кметът Лорис Мануелян поздрави всички участници в Мини шампионска лига за набор 2007.

Шампионската купа грабна отборът на ДИТ-София, с треньор Адриан Боцев. Тимът успя да се наложи само с един гол над „Звездичка”. Силите по време на финалната среща бяха изравнени, бургаският отбор имаше повече голови положения и повече атаки към противниковата врата, но не успя да ги реализира.

На трето място са отборът на „Пловдив сити”, а на четвърто ФК „Бъдеще-Бургас”.

Всяко едно от децата получи златен медал за участието си в Мини шампионска лига, сувенири и грамоти. Наградите бяха връчени лично от заместник-кметът на Бургас Лорис Мануелян и Директора на ДФК „Зведичка“ Петър Алексиев.

И както традицията повелява, и този път от турнира бяха излъчени най-добрите играчи. Статуетката за най-добър защитник грабна Роберто Мишев от ДФК „Звездичка”, най-добър нападател стана Стивън Стоянчев от ДИТ-София, а най-добър халф- Николай Стрехин от „Пловдив сити”.

„Уникален турнир, уникална база, уникални условия за трениране и официални срещи. Поздравявам организаторите, поздравявам ръководството на ДФК „Звездичка”. Това, което са постигнали за толкова кратко време от създаването си,  да имат такава невероятна база, е повече от геройство, повече от похвално. Чувствахме се тук прекрасно и ще чакаме отново следващия турнир, за да дойдем в Бургас, за да играем тук на „Звездичка Арена”-сподели треньорът на ДИТ-София Адриан Боцев.

„Знаете ли, в Пловдив освен в Коматево - ние нямаме такива игрища, такава  база.                              Ние можем само да си мечтаем за тези условия, каквито има тук на „Звездичка Арена”.  При нас желаещи много, терени-нямаме. А тук е фантастично и за тренировки, и за подготовка на малките футболисти.  Изключително добри терени за футбол 7, игрища за футбол 5.  Искам да кажа, че това, което има в Бургас, това, което е „Звездичка Арена”  в повечето градове в България го няма. С нетърпение ще очакваме следващия турнир, за да погостуваме и да бъдем отново част от Мини шампионска лига в Бургас, на „Звездичка Арена”.  –каза треньорът на „Пловдив сити” Петър Кумановали.

Мини шампионска лига за набор 2007 се проведе в рамките на три дни, от сряда (27 юли), до петък (29 юли).

„Доволен съм от момчетата, Само преди три дни се завърнахме от турнир в Дряново, където спечелихме златната и сребърната купа в нашата възрастова група. Имаме доста победи от различни турнири. „Звездичка 2007” показваме навсякъде, че сме силни и че противниковите отбори трябва да се съобразяват с нас”-каза минути след награждаването треньорът на „Звездичка 2007” Павел Алексиев.

От Дряново, в сряда (27 юли)  с победни купи се завърнаха момчетата от „Звездичка 2006” , с треньор Николай Христов. Тимът спечели първото и второто място в своята възрастова група.            А отборът на Иван Мирчев се завърнаха с второ място за набор 2005.

Малките шампиони от ДФК „Звездичка” всяка седмица са на турнири и винаги се завръщат с купи и медали.

„ За пет години постигнахме много. Децата ни навсякъде печелят не само победи, печелят уважение, защото показват техника, отлични футболни умения и честна игра. За нас е огромно удоволствие , тук на „Звездичка Арена” да бъдем домакини на Мини шампионска лига. През август очакваме силни турнири и силни отбори.”-каза директорът на ДФК „Звездичка” Петър Алексиев.

Ето и графикът за турнирите на „Звездичка Арена” през месец август:

12, 13, 14 август-Мини шампионска лига за набор 2006

19, 20, 21 август -Мини шампионска лига за набор 2005

26, 27, 28 август-Мини шампионска лига за набор 2007

2, 3, 4 септември-Мини шампионска лига за набор 2008

Галерия
Коментари

Още от последните новини