Заловиха измамници източили чужди карти за спортни залагания

Заловиха измамници източили чужди карти за спортни залагания - E-Burgas.com

Служители от сектор „Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас заловиха извършителя на неправомерни транзакции в размер на 550 лв., осъществена чрез използването на данни от банкова карта, собственост на 60 годишен бургазлия. Това е 37-годишен бургазлия, който използвал парите за извършването на транзакции в интернет и за залагане в интернет-сайтове.

При извършено претърсване в дома му, разположен в бл. 50 в к-с „Меден Рудник”, са намерени и иззети вещи и предмети, съотносими към извършено престъпление. Бургазлията направил пълни самопризнания и е задържан за срок до 24 ч.

Това е второто криминално престъпление от вида „злоупотреба с чужди платежни инструменти”, осъществено за период от месец и неутрализирано в резултат дейността на служителите от сектор „Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас.

Предходното престъпление е заявено в началото на януари месец от 59-годишен бургазлия, който установил, че с банковата му карта са извършени неправомерни транзакции в интернет-пространството.

Своевременно служители от „Икономическа полиция” предприели действия по установяване самоличността на извършителя, като след множество процесуално-следствени и оперативни мероприятия е локализиран 30-годишен мъж от Бургас.

Констатирано е, че същият успял да придобие данни за банковата карта на потърпевшия и впоследствие извършил множество залози в интернет-сайтове на стойност 2 500 лв.

И двамата виртуални престъпници направили пълни самопризнания. И по двата случая са образувани досъдебни производства, като ОДМВР – Бургас използва възможността да призове граждани, потърпевши от подобен род неправомерни посегателства, да потърсят съдействие и да съобщят в сектор „Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас, на адрес : ул. „Христо Ботев” № 46.       

Коментари

Още от последните новини