Заловеният преди дни топ ало измамник цъфна с още престъпления

Телефонният измамник от Свети Влас, който бе заловен преди няколко дни и разкрит, че стои зад огромни ало измами, цъфна с още две големи престъпления.

Установено е, че същият е взел 5 205 евро, 1 100 щатски долара и златни накити, хвърлени през терасата на бл. 117 в к-с „Братя Миладинови” от 84 годишна бургазлийка, измамена по схемата „оказване на съдействие на полицията при задържане на телефонни измамници”, като измамата е осъществена на 08.01.т.г. около 16.00 ч.

Също така е отмъкнал 4 600 лева и златни накити, поставени в торбичка и през терасата на бл. 62 в к-с „Братя Миладинови” от 81 годишна бургазлийка, измамена по схемата „оказване на съдействие на полицията при задържане на телефонни измамници”, като измамата е осъществена на 22.01.т.г около 15.00 ч.

От осъществените седем телефонни измами спрямо бургазлии, той е събрал близо 59 973 лв. и златни накити. 29 000 лв.от тях, собственост на 65 годишна бургазлийка и 81 годишен мъж от бургаския комплекс „Зорница”, въвлечени в идентични телефонни измами по класическия механизъм „оказване на съдействие на полицията при задържане на телефонни измамници” на 17.02.т.г., са намерени и иззети непосредствено след задържането на 60 годишния мъж от Свети влас от служителите на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР Бургас съвместно със служители от Районно управление – Ветово при ОДМВР – Русе, осъществено в района на Ветово. Лицето направило пълни самопризнания по случаите, като описал и механизма на извършените от него деяния. Работата по цялостно документиране на престъпната му дейност продължава от служители на ОДМВР – Бургас.

Благодарение съвместните действия на служители от Пето и Четвърто Районни управления – Бургас е установен и задържан взелия парите на измамена по телефона 83 годишна бургазлийка, живееща в бл. 6 в к-с Зорница - това е криминално проявен и осъждан 58-годишен мъж от Бургас, който на 19.01.т.г. отишъл пред блока и прибрал найлонова торбичка със сумата от 8 500 лв., хвърлена му от пенсионерката през терасата на жилището й. Той занесъл част от парите на място, указано му по телефона и разположено в Северна България, като след задържането си с протокол за доброволно предаване върнал сумата от 1 000 лева. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

Сподели новината:

Коментари