Захлаждане и дъжд по морето от утре

Захлаждане и дъжд по морето от утре - E-Burgas.com

Чувствителна промяна на времето се очаква в началото на следващата седмица. Това ще стане с обръщане на вятъра от запад-северозапад и усилването му ще започне по-съществена промяна на времето. В понеделник в Западна България температурите ще се понижат до 23-25 градуса, ще бъде с превалявания, докато на изток през по-голямата част от деня ще остане все още предимно слънчево и горещо - с максимални температури над 30 градуса.

По-късно през деня обаче на отделни места и в Източна България ще се развие купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни интензивни валежи и гръмотевични бури.

Във вторник ще се понижат температурите и в югоизточната половина от страната. Ще е ветровито, с променлива облачност и на отделни места с превалявания от дъжд, след обяд - с гръмотевици.
 
В средата на седмицата ще има повече слънчеви часове, но след обяд на отделни места, главно в планините, ще превали дъжд. Северозападният вятър постепенно ще отслабне; в източните райони ще остане до умерен, вече от север-североизток. Ще започне и бавно повишение на дневните температури - максималните в петък и събота, когато ще бъде предимно слънчево, ще са между 28 и 33 градуса.

Коментари

Още от последните новини