Задържаха знакова крими фигура в Бургас

Задържаха знакова крими фигура в Бургас  - E-Burgas.com

Вчера бургаските полицаи са задържали знакова фигура от ундърграунда. Криминално проявеният е бил тартор на каналджии и нелегално уреждал преминаването на мигранти.

Констатирано е, че в микробус "Опел Виваро", с бургаска регистрация, управляван от 39 годишен мъж от Бургас се превозват 18 нелегално преминали границата на България лица / мъже, жени и деца/, по-голяма част от които самоопределящи се, като афганистанци. Сред задържаните има един иракчанин и трима сирийци.

Микрообусът е спрян на бургаската улица «Крайезерна» до входа на "СОМАТ" около 21.00 ч. на 29.03.т.г. Непосредствено след това в близост до завод «ЛУКОЙЛ» е спрян и задържан пилотния автомобил, екскортиращ "Опел Виваро"-то – това е "Мерцедес CL 500", с бургаска регистрация, управляван от 50 годишния Ф.Ф.

По случая са извършени огледи и працесуално-следствени действия / претърсване /, при които са иззети веществени доказателства / мобилни телефони, СИМ-карти и документи на автомобилите/.

Г.Г. и Ф.Ф. са задържани с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо досъдебно производство за каналджийство по чл. 281 ал. 2 от НК. Нелегално преминалите са откарани до отдел "Миграция" към ОДМВР - Бургас за настаняване в специализиран център.

 

Коментари

Още от последните новини