Задържаха Лютви Местан след катастрофата, в която загина бебе

Задържаха Лютви Местан след катастрофата, в която загина бебе  - E-Burgas.com
снимка: rodopi24.blogspot.bg

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан е задържан заради тежката катастрофа в Кърджалийско, при която загина 6-месечно бебе, съобщиха от полицията в Кърджали, цитирани от БГНЕС.

Все още няма повдигнати обвинения, най-вероятно това ще се случи утре, ако бъдат събрани доказателства. Това ще реши Окръжната прокуратура в Кърджали, съобщава NOVA.

Около 13:30 ч. днес лек автомобил „Фолксваген”, шофиран от Лютви Местан, излязъл от разклона за Загорско и Джебел на главния международен път Кърджали - Маказа. По първоначални данни колата му опитала да завие наляво, при което блъснала почти челно преминаващо БМВ и го изхвърлила в близкото дере, съобщи по-рано за Дарик говорителят на Областната дирекция на МВР в Кърджали Нина Стефанова.
 
При катастрофата загина 6-месечно бебе. В болница са откарани майката, бащата и 9-годишно дете. Бащата е с травма в кръста, а детето и майката - с комоцио, без опасност за живота.

Лютви Местан не е пострадал. Взетите му на място алкохолна проба и тест за наркотици са отрицателни, както и на другия шофьор, участвал в инцидента

Коментари

Още от последните новини