Задържаха кораб с български моряци в Италия

Задържаха кораб с български моряци в Италия - E-Burgas.com

Бреговата охрана на пристанището Чивитавекия, до Рим, задържа търговския кораб Семела, чийто екипаж е съставен от български и украински моряци. Според местните медии корабът е от типа general cargo и е плавал под флаг на Коморските острови. Основната причина за задържането е неподготвеността на екипажа за справяне с рискови ситуации, което го поставяло на висок риск, съобщава 24 часа.

Корабът бил задържан, след като бил инспектиран от специализиран екип на Бреговата охрана заради многото ситуации, показали очевидно несправяне на екипажа с процедурите за сигурност на борда. Повод за инспекцията на контролния екип бил инцидент по време на процеса по товарене, който довел до проблеми с равновесието на кораба. Така след извършената проверка екипът установил 18 нередности на кораба. В 6 от тях ставало въпрос за особено сериозни проблеми.

Най-сериозните нередности произтичали от неподготвеността на екипажа, който се оказал с тежки пропуски в изпълнението на процедурите най-вече за извънредни и рискови ситуации. Според Бреговата охрана спирането на кораба се наложило, за да се гарантира сигурността на работа както при рискови, така и в нормални ситуации. Властите са забранили не само плаването на кораба, но също така и товаренето му, докато не бъде поставен в ситуация на сигурност.

 

Коментари

Още от последните новини