Задържаха изпечен измамник, заработвал като асансьорен техник в Бургас

Задържаха изпечен измамник, заработвал като асансьорен техник в Бургас - E-Burgas.com

Полицията в Бургас задържа криминално проявен 31-годишен мъж за серия от измами. Мъжът се представял за асаньорен техник, като заблуждавал предимно възрастни бургазлии, че ще почисти шахтата на асансьора във входа им. Поредицата от престъпления е извършена от август месец досга. 

Така например той поискал 33 лв. от 70-годишна жена от бл. 41, за да почисти асансьорната шахта. Жената му платила с банкнота от 50 лв, но не дочакала нито ресто, нито шахтата била почистена.

На 14 август заблудил 85-годишен бургазлия от бл. 53 в ж.к. "Лазур", че ще почисти наводнена асансьорна шахта в блока и за целта получил сумата от 100 лева за труда си. Пенсионерът му дал сумата от 100 лв., но същия не се върнал и не изпълнил работата, за която е нает.

На 22 ноември заблудил 71-годишен бургазлия от бл. 37 в ж.к. "Лазур", че ще почисти асансьорна шахта и ще извършил ремонт на асансьора, като поискал сумата от 310 лв. за труда си. Вземайки парите мъжът си тръгнал и пенсионера, констатирайки че е измамен, алармира полицията, 31 годишния бургазлия.

Задържаният направил пълни самопризнания за извършените от него деяния. Работата по цялостно документиране на престъпната му дейност продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

Коментари

Още от последните новини