Задържаха двама дилъри с голямо количество екстази в момент на сделка

Задържаха двама дилъри с голямо количество екстази в момент на сделка - E-Burgas.com

Бургаската полиция задържа двама дилъри в момент на сделка с голямо количество екстази, съобщиха от МВР-Бургас.

От тях са иззети около 20 000 зелени таблетки с нарисувано върху тях усмихнато лице. Теглото на пратката е близо 6 килограма.При експертиза по-късно е установено, че те съдържат MDMA и реагират на екстази.

От полицията съобщиха още, че е разбита и престъпна група за трафик на наркотици. Акцията е на ГДОП и службите за борба с организираната престъпност във Варна, Благоевград и София.По време на акцията са арестувани двама трафиканти на наркотици на 23 и 27 години, които опитвали да напуснат страната през пункт „Кулата“.В резервоара на колата им са открити 500 г хероин, 268 г морфин, 26 г амфетамин и 2 г кокаин.

По-късно в София акцията е продължена и са задържани организаторите на трафика на дрогата, които са на 32 и 60 години. От колата на единия са иззети още 1,5 кг марихуана и 70 литра оцетен анхидрид. Справка на властите показва, че от началото на годината са иззети над половин тон хероин, над половин тон синтетични наркотични вещества и близо 100 кг кокаин.

 Главният секретар на МВР Георги Костов заяви, че „има активизация на криминалния контингент, породена от много обективни и субективни причини“.

Коментари

Още от последните новини