Зачестиха кражбите на капаци на шахти в Бургас, кметът погна крадците

Зачестиха кражбите на капаци на шахти в Бургас, кметът погна крадците - E-Burgas.com

Кметът Димитър Николов нареди да се разследват с особено внимание случаите на откраднати метални капаци от шахтите по улиците и алеите в града. Повод за това са зачестилите граждански сигнали за такива липси.

Разбити шахти с изчезнали незнайно къде решетки има във всички райони на града. Това създава опасност както за пешеходците, така и за водачите на автомобили.

За да се пресече извършването на тези кражби, екипи на общинската дирекция УКОРС и полицията извършват проверка на фирмите, които се занимават с изкупуване на метали. Ако се установи, че в тях са предадени метални решетки, капаци или други елементи от градската инфраструктура, на отговорните лица ще бъдат налагани предвидените по закон санкции. Проверка е извършена и на пристанището, където през последните дни е имало кораб за товарене със скрап.

Община Бургас призовава гражданите, които имат информация или станат свидетели на кражба на метални елементи от канализацията и инфраструктурата, да подават своевременно сигнали за това. Номерът на денонощния ни дежурен е 056/907 218. Можете да звъните и на 112.

Коментари

Още от последните новини