Забраняват строителството в Царево и Ахтопол от 15 май

Забраняват строителството в Царево и Ахтопол от 15 май - E-Burgas.com

От 15 май се забранява извършването на строителни и монтажни работи в градовете Царево и Ахтопол. Заповедта е подписана от кмета на местната общината Георги Лапчев. Забраната важи до 1 октомври тази година.Строително-монтажните работи се забраняват и за селата Лозенец, Варвара, Синеморец и Резово, като за там срокът е по-къс – от 15 юни до 15 септември.

Изключения се допускат само за неотложни аварийно-ремонтни и геозащитни мерки и дейности, до отстраняване на повредата и в случаите на реализиране на инфраструктурни обекти, финансирани по оперативни програми и от общинския бюджет.

За посочените периоди се забранява и достъпът на тежка строителна техника – кранове, багери, самосвали, бетоновози, фадроми и др., до указаните населени места. Изключение прави само техниката за поддръжка на уличната мрежа и за извозване на битовите отпадъци.

Собствениците на имоти, възложителите и инвеститорите в Царево и Ахтопол се задължават в срок до 1 юни да оградят и обезопасят строителните обекти и площадки, както и да почистят тротоарите и уличните платна около строежите. За четирите посочени села срокът е до 20 юни.

Тези, които нарушат заповедта за забраната на строителството, ще бъдат глобявани от служители на общинската администрация и на полицията в Царево.

Коментари

Още от последните новини